Zoekt u een heerlijk wollen dekbed van Cassenz?

Cassenz maken zeer goede en hoog kwalitatieve dekbedden die enkel en alleen gemaakt worden van natuurlijke producten. Bij de dekens van Cassenz gaan ze terug naar de natuur om te zien wat ons goed warm houdt. De dekens van Cassenz worden dan ook gemaakt van speciale soorten wol die alleen van dieren afkomen die in de koudste omstandigheden moeten overleven. De dieren waar de vacht van wordt gebruikt kunnen al jaren lang vertrouwen op hun warme vacht in het koude winterweer. Cassenz maakt dus heerlijk warme dekens die er voor zorgen dat u het niet koud krijgt tijdens uw slaap.
Een groot voordeel van de dekens van Cassenz is dat ze uw lichaamswarmte isoleren en niet zorgen voor een extreme hitten onder de deken. Het wol dat gebruikt wordt in de Cassenz dekbedden is zeer goed ventileert en beschermd u tegen overmatig vochtverlies tijdens uw slaap. Wat voor temperatuur het ook is onder een wollen deken van Cassenz kunt u het hele jaar door goed slapen.

Voor de dekens van Cassenz wordt niet zomaar het alledaagse wol gebruikt. De dekbedden van Cassenz staan garant voor het aller beste en daarom gebruiken zo ook alleen het aller beste. In de dekbedden van Cassenz worden 3 verschillende soorten wol gebruikt om u een optimaal slaap genot te kunnen bieden.

Cassenz Tussah zijde dekbedden

Het normale schapen wol maar dit wordt gemengd met Tussah zijde. Tussah zijde is een wild zijde die afstamt uit China. Het Tussah zijde komt van de eikenspinner, dit is een rups soort die leeft van het eten van eiken baden. In het begin dat de rust gaat veranderen naar een vlinder spinnen ze gezamenlijk met meerdere rupsen tegelijk het kokons om zich heen.
De kokons die deze eikenspinners om zich heen weven is de basis stof voor het zeer fijne Tussah zijde wat gebruikt wordt in dekbedden van Cassenz. Omdat zijde een stof is die geen veerkracht heeft wordt er wol bij deze dekbedden toegevoegd om een mooi mengsel te maken voor de dekbed vulling. In de meeste gevallen wordt het Tussah zijde gemengd met schapen wol.

Dit mengel van zijde en wol vormt een zeer goed en duurzaam mengsel om uw dekbed mee te vullen. Het kenmerk van de Cassenz dekbedden met de Tussah zijde vulling is dat ze een bijzonder goede adem activiteit hebben en een vooruitstrevende vocht regulering hebben. Als u dus last heeft van veel vochtverlies tijdens uw slaap dan zijn de Cassenz zijde dekbedden een goede oplossing voor u.

Cassenz kamelen wollen dekbed

In de dekbedden van Cassenz wordt ook kamelen wol gebruikt. Veel mensen weten dat de kameel als vervoersmiddel in de woestijn wordt gebruikt, maar de kameel heeft nog iets veel waardevoller aan de wereld bijgedragen. Kamelen worden veel gefokt om het waardevolle kamelen haar te kunnen winnen. Dit zeer kwalitatieve wol is uitsluitend te winnen van een twee bultige kameel die in een hooggelegen gebiedt ten westen van China en Mongolië leeft. In dit gebeid heerst een zeer ruw en extreem koud klimaat, deze kamelen vertrouwen al jaren op hun vacht om zich te beschermen tegen dit koude klimaat.

De kameel waar we dit wol van winnen wordt niet geschoren zoals we dat bij schapen doen. In het voorjaar heeft deze kameel een te dikke vacht en werp hij met plukjes tegelijk zijn wollen vacht er af. Het wol wordt verzameld en gescheiden aan de hand van de dikte en ruwheid van het wol. Cassenz is meer dan blij om dit zeer goede wol te kunnen gebruiken in hun dekbedden. Een belangrijke eigenschap van het kamelen wol dat Cassenz gebruik is dat het extreem zacht is. Als u onder een Cassenz deken slaap van kamelen wol zult u iedere dag weer genieten van de zachtheid van uw dekbed.

Cassenz Kasjmier wollen dekbed

De dekbedden van Cassenz met de kasjmier wollen vulling zijn de duurste dekbedden. Het kasjmier dat begruik wordt voor deze dekbedden wordt gewonnen hoog in de Bergmassieven van Mongolië, Iran en Afghanistan. In het gebied waar dit zeer duurzame en hoog kwalitatieve wol wordt gewonnen leeft de Kasjmier geit. In het gebied waar deze kasjmier geit leeft is het overdag extreem warm en in de nacht heel er koud. De kasjmier geit heeft dus een vacht nodig die hem zowel goed tegen extreme hitte als tegen extreme kou kan beschermen.

U kunt dus stellen dat de kasjmier geit een optimaal temperatuur regelende vacht nodig heeft om te kunnen overleven. De vacht van deze kasjmier geit is dan ook zeer geschikt om dekbedden mee te vullen. Cassenz is één van de weinige die gebruik maken van dit uiterst kwalitatieve materiaal. Als u verzekerd wilt zijn van een heerlijke nachtrust dan is een dekbed van kasjmier wol een hele goede aankoop.

Dit zeer fijne wol dat gebruikt wordt door Cassenz blijft aan takken en twijgen van het struikgewas hangen en wordt door herders verzameld. Dit is de duurste wol soort dat er te krijgen is omdat er maar 100 gram van een volwassen geit af komt, wel is dit kwalitatief gezien ook het beste wat u kunt krijgen voor uw dekbed vulling.